Δευτέρα, 18 Ιούνιος 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-«ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΥΡΟΥ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ»

Ο Δήμαρχος Σκύρου κ. Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης, επισκέφθηκε τους Δελφούς στα πλαίσια της διεξαγωγής του τρίτουΟικονομικού Φόρουμ Δελφών, 1 έως 4 Μαρτίου, που διοργανώθηκε επιτυχώς για τρίτη συνεχή χρονιά, με περισσότερους από 400 ομιλητές από όλο τον κόσμο και 60 καίρια θέματα να αναλύονται διεξοδικά, με στόχο τη χάραξη μακροπρόθεσμης στρατηγικής της χώρας, της περιοχής μας, και τη διαμόρφωση μιας βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης.

Το τετραήμερο διεθνούς εμβέλειας συνέδριο που διεξήχθη υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, περιλάμβανε εντυπωσιακό κατάλογο συμμετεχόντων- περισσότερους από 1000 - μεταξύ των οποίων σημαντικές προσωπικότητες από την οικονομία, τις επιχειρήσεις, την πολιτική, τον ακαδημαϊκό χώρο και εκπροσώπους από την διπλωματική και δημοσιογραφική κοινότητα. Ξεχώρισαν ανάμεσα τους, ο ΠρωθυπουργόςΑλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, στελέχη της Ε.Ε., της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, εκπρόσωποι Funds, αλλά και ακαδημαϊκοί από χώρες, όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ρωσία και η Μέση Ανατολή. Στις ενότητες συμμετείχαν δημοσιογράφοι από τα εγκυρότερα μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως, αλλά και περισσότερες από 12 δεξαμενές σκέψεις (think tanks) από Η.Π.Α., Ευρώπη, Ρωσία και Κίνα.

Ο κ. Χατζηγιαννάκης, κατά τη διάρκεια παρακολούθησης τους φόρουμ, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς από τους κεντρικούς ομιλητές και συμμετέχοντες, όπως με τον επίτροπο της ΕΕ σε θέματα μετανάστευσης, κ. Αβραμόπουλο, τον υπουργό ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης κ. Παππά, την πρώην υπουργό εξωτερικών κ Μπακογιάννη και την υπουργό διοικητικής ανασυγκρότησης κ. Γεροβασίλη. Διεξοδική συζήτηση υπήρξε και με τους δημάρχους, Δελφών, Λειβαδιάς και Τανάγρας όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τα θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης που αφορούν την περιφέρεια Στερεάς. Τέλος, είχε ουσιαστική συζήτηση με τον πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Αναστασόπουλο για την επιχειρηματικότητα και τον πρόεδρο των ξενοδόχων για τον τουρισμό.

Μεταξύ άλλων, στη διάρκεια του φόρουμ συζητήθηκαν καίρια ζητήματα που μας αφορούν. Από τις αλλαγές στη διεθνή γεωπολιτική ισορροπία και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, έως τα μεταρρυθμιστικά διλήμματα και τις μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης της Ελλάδας, την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, το στοίχημα των νέων τεχνολογιών, θέματα ενέργειας και θέματα τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης, θεματικές τουρισμού και εργαλεία εξωστρέφειας των επιχειρήσεων.

ΕΚ ΔΗΜΟΥ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 11 επισκέπτες και κανένα μέλος