Τετάρτη, 17 Οκτώβριος 2018

«Η Ανεξάρτητη λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης στη Σκύρο»

Ένα μοναδικό αφιέρωμα στον παγκοσμίου βεληνεκούς Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλοι όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 17 Αυγούστου 2017 στο Θέατρο Μάνου και Αναστασίας Φαλτάιτς στη Σκύρο. Οι δύο εξαιρετικοί ερμηνευτές Δημήτρης Μπάσης και Ζώη Παπαδοπούλου, πλαισιωμένοι από την δεκαμελή «Ανεξάρτητη Λαϊκή ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης», ερμήνευσαν τα πιο αγαπημένα λαϊκά, λυρικά, ζεϊμπέκικα και επαναστατικά τραγούδια του Μίκη.

Η Ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» ιδρύθηκε πριν από 21 χρόνια από μουσικούς – συνεργάτες του Μίκη Θεοδωράκη, γνώστες του έργου του συνθέτη, συνεργάζεται με τραγουδιστές αναγνωρισμένης καλλιτεχνικής αξίας και απαρτίζεται από τους εξής μουσικούς:Γιάννης Μπελώνης πιάνο, Θανάσης Βασιλάς μπουζούκι, Γιάννης Ματσούκας μπουζούκι, Ξενοφών Συμβουλίδης πνευστά, Βαγγέλης Κονταράτος κιθάρα, Αρτέμης Σαμαράς βιολί και βιόλα, Λευτέρης Γρίβας ακορντεόν, Θεόδωρος Κουέλης μπάσο, Νίκος Σκομόπουλος ντραμς, Στέφανος Θεοδωράκης – Παπαγγελίδης κρουστά.

Το κοινό, που από πολύ νωρίς είχε φτάσει στον χώρο της συναυλίας, κατέκλυσε τον όμορφο χώρο του θεάτρου, συμμετείχε ενεργά στην συναυλία τραγουδώντας και διασκεδάζοντας δείχνοντας με τον πιο εύσχημο τρόπο τον ενθουσιασμό του.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια  μιας ευρύτερης επιδίωξης του Δήμου Σκύρου να φιλοξενεί στο νησί μας, μέσω συναυλιών και αφιερωμάτων, στους "Μεγάλους Δημιουργούς" της Ελληνικής Μουσικής.

Εκ του Δήμου

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 10 επισκέπτες και κανένα μέλος

Όροι Χρήσης

Το σύνολο του περιεχομένου και των παρεχόμενων υπηρεσιών αυτού του δικτυακού τόπου διατίθεται στους επισκέπτες και τους χρήστες αυστηρά και μόνο για προσωπική χρήση και ενημέρωση.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχείο Σκύρου
Χώρα Σκύρου, 34007
Tηλ. +(30) 22223-50300
Fax +(30) 22220-91716
dimoskirou@0888.syzefxis.gov.gr