Σάββατο, 26 Μάιος 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο θυμόσοφος λαός μας μέσα από την λαϊκή σοφία του έχει πολλές παροιμίες. Σε μια από αυτές λέει «Πρώτα σου βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι». Έτσι λοιπόν συμβαίνει και στο νησί μας.
Παρά τις συνεχείς προσπάθειες που η παρούσα δημοτική αρχή έχει κάνει για την επίδειξη πολιτικού πολιτισμού , ήθους και προαγωγής της συνεργασίας όλων των παρατάξεων και των φορέων , ο κ.Μαυρίκος και η παράταξή του Δημοτική Ανανέωση επιμένουν να κάνουν πολιτική «Μαυρογιαλούρου», θυμίζοντάς σε όλους μας τις αγαπημένες προ πεντηκονταετίας και βάλε ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Όμως δυστυχώς για τον κ.Μαυρίκο και τους συνεργάτες του έχουμε 2017 και όχι 1957.Και επειδή προσφάτως, προφανώς σκεπτόμενος ότι μειώνεται ο χρόνος προς τις δημοτικές εκλογές, έχει ξεκινήσει έναν αήθη και απαρχαιωμένο τρόπο αντιπολίτευσης που πιστεύει ότι θα τον ευνοήσει, έχουμε να πούμε: «ως εδώ και μην παρέκει». Να μην θεωρηθεί η ανοχή και η κουλτούρα πολιτισμού ως αδυναμία.
Συγκεκριμενοποιώ: ανήρτησε σήμερα ανακοίνωση που με κατηγορεί προσωπικά για την βλάβη του ασθενοφόρου του Π.Π. Ιατρείου Σκύρου και «ότι πίνω κρύα κοκτέιλ αντί να πάω στο Υπουργείο Υγείας και να απαιτήσω αντικατάσταση του ασθενοφόρου». Τον ενημερώνω λοιπόν ότι αν και πολύ καλά γνωρίζει ότι το Π.Π.Ι Σκύρου και ο εξοπλισμός του δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου Σκύρου και του Δημάρχου, παρολαυτά επειδή όλα τα ζητήματα και τα προβλήματα του νησιού άπτονται του ενδιαφέροντος του Δημάρχου έχουμε κάνει τις εξής ενέργειες, χωρίς να περιμένουμε τις υποδείξεις του κ.Μαυρίκου και το δήθεν ενδιαφέρον του για το νησί.
Αποστείλαμε για το συγκεκριμένο ζήτημα το υπ`αρίθμ.:‪3230/28-06-2017 έγγραφο προς το Διοικητή του ‬Νοσοκομείου Χαλκίδος κ.Τζαφέρο Παναγιώτη με θέμα: «Άμεση αντικατάσταση ασθενοφόρου»


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝOΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ Σκύρος, 28/06/2017
ΔΗΜΟΣ ΣΚΥΡΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. : 3230
Δ/νση: Σκύρος 34 007 
Τηλέφωνο: ‪22223 50300‬
Τριανταφύλλου Δήμητρα 
Fax: ‪22220 91716‬ 
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προς:Διοικητή του Γενικού 
Νοσοκομείου Χαλκίδας
κ.Τζαφέρο Παναγιώτη

ΘΕΜΑ: «Άμεση αντικατάσταση ασθενοφόρου»

κ. Διοικητά,
Επανειλημμένες διαμαρτυρίες για την παλαιότητα και ακαταλληλότητα του ασθενοφόρου που διαθέτει το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου εξακολουθούν να παραμένουν χωρίς ανταπόκριση από μέρους της Πολιτείας με ότι αυτό συνεπάγεται για την αντιμετώπιση των οξέων περιστατικών και την παρεχόμενη ιατρική φροντίδα στους κατοίκους και στους επισκέπτες της Σκύρου. 
Το γεγονός του πρόσφατου τροχαίου ατυχήματος που έθεσε σε κίνδυνο ζωής σαραντάχρονο συμπολίτη μας που χρειάστηκε αεροδιακομιδή αλλά δεν υπήρχε ασθενοφόρο για την μεταφορά στο αεροδρόμιο με ασφάλεια, ξεχείλισε την ανοχή και την υπομονή μας. 
Κ.Διοικητά, θεωρούμε επιβεβλημένη την παρέμβαση σας για την άμεση αντικατάσταση του ασθενοφόρου αφού το συνεργείο που απευθυνθήκαμε δήλωσε αδυναμία για την επισκευή του και την ασφαλή κυκλοφορία του. 
Κ.Διοικητά, η τουριστική περίοδος στο νησί έχει ξεκινήσει και εκτός από τον κίνδυνο απώλειας ζωής συμπολίτη μας και επισκέπτη του νησιού μας υπάρχει και ο κίνδυνος της ανεπανόρθωτης δυσφήμησης του νησιού μας. 
Περιμένουμε την άμεση επίλυση του προβλήματος πριν θρηνήσουμε το πρώτο θύμα.

Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Σκύρου,
Χατζηγιαννάκης Ε. Μιλτιάδης


και το υπ`αρίθμ.:‪3279/29-06-2017 έγγραφο προς ‬το ΕΚΑΒ υπόψιν του Διοικητή κ.Κρακατσιανόπουλου Κωνσταντίνου με θέμα:«Αίτημα παραχώρησης ενός ασθενοφόρου προς τον Δήμο Σκύρου»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝOΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ Σκύρος, 29/06/2017
ΔΗΜΟΣ ΣΚΥΡΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. : 3279 
Δ/νση: Σκύρος 34 007 
Τηλέφωνο: ‪22223 5030‬
Τριανταφύλλου Δήμητρα 
Fax: ‪22220 91716‬ 
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προς: Εθνικό Κέντρο Άμεσης 
Βοήθειας Αθήνας
Τέρμα Υγείας και 
Λεωφόρος Μεσογείων,
Αθήνα, τ.κ.11527 
Υπόψιν Προέδρου
κ.Καρακατσιανόπουλου Κώνσταντίνου


ΘΕΜΑ: «Αίτημα παραχώρησης ενός ασθενοφόρου προς τον Δήμο Σκύρου»

Παρακαλούμε πολύ όπως λάβετε απόφαση για την παραχώρηση στον Δήμο Σκύρου ενός ασθενοφόρου οχήματος σε επιχειρησιακή ετοιμότητα. 
Το ασθενοφόρο που υπάρχει αυτήν την στιγμή στην Σκύρο βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή αχρηστία και για τον λόγο αυτό κρίνεται απαραίτητη η παροχή ενός οχήματος στον Δήμο Σκύρου για την κάλυψη των αναγκών του νησιού.
Οι τελευταίες αυξάνονται εν όψει της θερινής περιόδου, λόγω της μεγάλης προσέλευσης επισκεπτών στο νησί, επίσης ζητούμε το ασθενοφόρο να παραμείνει στη Σκύρο καθ'όλη τη διάρκεια του έτους και προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των μονίμων κατοίκων της.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε άμεσα την απάντησή σας.

Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Σκύρου
Χατζηγιαννάκης Ε. Μιλτιάδης

Επίσης ήδη την Δευτέρα 26/06/2017 μετέβην στην Χαλκίδα και συναντήθηκα με τον κ.Τζαφέρο Παναγιώτη Διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας και τον κ. Βαρδαρό Σταμάτη αναπληρωτή γραμματέα του Υπουργείο Υγείας και κανονίσαμε να αποσταλεί από το ΕΚΑΒ ασθενοφόρο που θα φτάσει στο νησί την προσεχή Παρασκευή και θα παραχωρηθεί στον Δήμο Σκύρου από το ΕΚΑΒ με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου που συνεδριάζει την προσεχή Δευτέρα. Αντί λοιπόν ο κ.Μαυρίκος να ανεβάζει ανόητες και ανορθόγραφες αναρτήσεις στο facebook θα μπορούσε απλά να είχε ρωτήσει και να μην ρεζιλεύεται με αυτόν τον τρόπο δυσφημίζοντας το νησί μας στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.
Φυσικά μιλάμε για την παράταξη που προεκλογικά είχε κάνει επάγγελμα την ρίψη λάσπης, οπότε τέτοιες συμπεριφορές δεν πρέπει να μας παραξενεύουν. Και πολύ άργησαν.
Στο ίδιο πλαίσιο πολιτικής κουλτούρας των προηγούμενων αιώνων ο κ.Μαυρίκος με άλλη ανάρτησή του μας εγκάλεσε ότι δεν μαζέψαμε κομμένο φοίνικα μέσα από το αεροδρόμιο Σκύρου!! Ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι το αεροδρόμιο αποτελεί στρατιωτική βάση και ως εκ τούτου δεν δικαιούμαστε να μπούμε μέσα εκτός αν έχουμε τέτοιο αίτημα από την διοίκηση της μονάδας.
Και φυσικά πάνω από όλα ο κ.Μαυρίκος ξεπέρασε ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό όταν μαζί με τους συμβούλους της δημοτικής του παράταξης κ.Βασιλάκο Στέργιο και κ.Μαλαματίνη Γεώργιο προέβησαν προ ολίγων ημερών σε καταγγελία ενώπιον του εισαγγελέα για δήθεν ρύπανση του περιβάλλοντος επειδή έφραξε μια σχάρα στο αντλιοστάσιο του βιολογικού καθαρισμού στον Μπάσαλε και χάλασαν 2 από τα 4 μοτέρ στο αντλιοστάσιο στα Περάματα, δηλαδή συνήθεις βλάβες που επιδιορθώθηκαν μέσα σε 24 ώρες. Δηλαδή εκ του αποτελέσματος, επιχείρησαν ψευδώς, να εμφανίσουν στο κοινό την Σκύρο σαν ρυπαρή στο φόρτε της τουριστικής περιόδου (αυτά για τους επαγγελματίες των κλάδων που άπτονται του τουρισμού άμεσα ή έμμεσα) Και όλα αυτά χωρίς καν να μπει στον κόπο να ρωτήσει την υπηρεσία του Δήμου, ούτε καν τους εργολάβους που τους είχε ανατεθεί η συντήρηση όλων των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού.
Για αυτήν την αήθη, ψευδή και πρωτοφανή για τα χρονικά της τοπικής αυτοδιοίκησης πράξη , επιφυλάσσομαι να προσφύγω αρμοδίως και τα υπόλοιπα θα τα αναλάβουν οι αρμόδιοι θεσμοί.
Γιατί όπως προείπα η ανοχή δεν σημαίνει αδυναμία και να προσέχουν την επόμενη φορά την κάθε τους ενέργεια με μεγαλύτερη επιμέλεια.
Κατά τα λοιπά και για το ενδιαφέρον αλλά κυρίως για την αποτελεσματικότητα της δημοτικής αρχής στην αντιμετώπιση όλων ανεξαρτήτως των αναφυομένων συνεχώς προβλημάτων, γνωρίζουν καλώς οι δημότες του νησιού και δεν χρειάζονται «υπενθυμίσεις» και αστήρικτες καταγγελίες του κ. Μαυρίκου, που είναι τελικά για γέλια και για κλάματα.

Ο Δήμαρχος Σκύρου 
Χατζηγιαννάκης Ε.Μιλτιάδης

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 11 επισκέπτες και κανένα μέλος

Όροι Χρήσης

Το σύνολο του περιεχομένου και των παρεχόμενων υπηρεσιών αυτού του δικτυακού τόπου διατίθεται στους επισκέπτες και τους χρήστες αυστηρά και μόνο για προσωπική χρήση και ενημέρωση.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχείο Σκύρου
Χώρα Σκύρου, 34007
Tηλ. +(30) 22223-50300
Fax +(30) 22220-91716
dimoskirou@0888.syzefxis.gov.gr