Σάββατο, 26 Μάιος 2018

«Συνάντηση-ενημέρωση για το πρόγραμμα οικοτεχνίας»

Με πρωτοβουλία του Δήμου Σκύρου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή  2 Ιουνίου 2017 στις 20:30 μ.μ. συνάντηση-ενημέρωση από τους κυρίους Στουπή Ν.  και Μπούρικα Δ. προς όλους τους επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα, οι οποίοι παρευρέθησαν στην Αίθουσα Θεάτρου του Δημοτικού Σχολείου Σκύρου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να ενημερωθούν άπαντες για την πρόθεση του Δήμου Σκύρου να οργανώσει το Κέντρο Ενημέρωσης Αγροτών σε συνεργασία με την «ΓΑΙΑ-ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» , για το πρόγραμμα Οικοτεχνίας το οποίο θα εξυπηρετήσει  την νόμιμη παρασκευή και πώληση των αγροτικών προϊόντων, δίνοντας την δυνατότητα στους μικρούς παραγωγούς για απευθείας πώληση των προϊόντων τους στον χώρο της αγροτικής κατοικίας ή/και  της αγροτικής εκμετάλλευσης. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις  προϋποθέσεις αδειοδότησης νόμιμης λειτουργίας  των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων τις οποίες διατηρούν.

Στο εξής, αυτά τα μεταποιημένα προϊόντα θα μπορούν να πωλούνται από τον οικοτέχνη στους χώρους του ή σε περιοδικές τοπικές διοργανώσεις-εκδηλώσεις, σε τοπικές λαϊκές αγορές, σε αγορές παραγωγών, σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και μαζικής εστίασης της τοπικής αγοράς.

Δικαίωμα οικοτεχνικής παρασκευής μεταποιημένων γεωργικών προϊόντων έχουν μόνο τα φυσικά πρόσωπα που είναι επαγγελματίες αγρότες, όπως αυτοί ορίζονται και είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, καθώς και τα μέλη της οικογένειάς τους.

Οι αιτήσεις θα πραγματοποιούνται στον Δήμο Σκύρου προς εξυπηρέτηση των αιτούντων, σε συνεργασία με την «ΓΑΙΑ-ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ», χωρίς έξοδα εγγραφής έκτος του παραβόλου των 10€.

Για την έναρξη λειτουργίας της μονάδας τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής και την εγγραφή στο ΚΗΜΟ απαιτούνται τα κάτωθι δικαιολογητικά:

  1. Έκδοση παραβόλου 10€ για την εγγραφή στο ΚΗΜΟ
  2. Δήλωση ΟΣΔΕ
  3. Υπεύθυνη Δήλωση
  4. Βεβαίωση εγγραφής στο μητρώο ως επαγγελματίες:
  • Αίτηση εγγραφής
  • Ε1,Ε3, εκκαθαριστικό φορολογικού έτους 2016
  • Δήλωση ΟΣΔΕ 2015
  • έναρξη επιτηδεύματος
  • βεβαίωση μονίμου κατοικίας
  • ασφαλιστική ενημέρωση ή ασφαλιστική ικανότητα στον ΟΓΑ

Εκ του Δήμου

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 12 επισκέπτες και κανένα μέλος

Όροι Χρήσης

Το σύνολο του περιεχομένου και των παρεχόμενων υπηρεσιών αυτού του δικτυακού τόπου διατίθεται στους επισκέπτες και τους χρήστες αυστηρά και μόνο για προσωπική χρήση και ενημέρωση.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχείο Σκύρου
Χώρα Σκύρου, 34007
Tηλ. +(30) 22223-50300
Fax +(30) 22220-91716
dimoskirou@0888.syzefxis.gov.gr