Τρίτη, 24 Απρίλιος 2018

«Έγκριση μελέτης του έργου με τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ (CAMPING) 1 ΑΣΤΕΡΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΛΟΥΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΚΑΛΟΓΡΙΑ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΡΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ 148 ΑΤΟΜΩΝ»

Εγκρίθηκε το έργο κατασκευής οργανωμένου Camping  στην θέση «Καλογριά» του Δήμου Σκύρου, προϋπολογισμού 600.000€.Το εν λόγω έργο πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020 του Επιχειρησιακού  Προγράμματος  με τίτλο «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη», του ΑΠ 14 «Διατήρηση και Προστασία του Περιβάλλοντος & Προαγωγή της Αποδοτικής Χρήσης των Πόρων (ΤΣ)»  του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού.

ΤΤα κυριότερα οφέλη από την πραγματοποίηση του προτεινόμενου έργου είναι:

1.       Η οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής με παράλληλη προώθηση «αποκεντρωμένης»  ανάπτυξης.

2.       Η αύξηση των ευκαιριών απασχόλησης.

3.       Η αναβάθμιση των υποδομών κοινής ωφέλειας.

4.       Η αναβάθμιση του τριτογενούς τομέα και κυρίως των υπηρεσιών.

5.       Η  προστασία  και  ανάδειξη  του  δασικού  οικοσυστήματος της περιοχής.

6.       Η παροχή εναλλακτικών μορφών τουρισμού (π.χ. Δασοτουρισμός, θαλάσσιος τουρισμός, Yachting).

7.       Η ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής με ενσωμάτωση στο σχεδιασμό αξιόλογων στοιχείων της τοπικής αρχιτεκτονικής.

Περιλαμβάνει τα εξής υποέργα και δραστηριότητες :

·         Καθορισμός και οριοθέτηση θέσεων σκηνών και τροχόσπιτων

·         21 θέσεις ανάπτυξης σκηνών

·         16 θέσεις ανάπτυξης τροχόσπιτων

·         Ανάπτυξη οικίσκου εισόδου εξόδου, ηλεκτρονικής μπάρας εισόδου Εξόδου, Ιατρείο–Χώρος παροχής Πρώτων Βοηθειών, Λουτρά, Χώρος Υποδοχής & Διοίκησης Επιχείρησης, Χώρος Διημέρευσης και Κυλικείο, χώρος Ιματισμού με πλυντήρια κλπ.

·         Εσωτερικό οδικό δίκτυο πρόσβασης στα επιμέρους τμήματα της επένδυσης και χώρους στάθμευσης.

·         Εγκατάσταση δικτύου Ύδρευσης από υφιστάμενη Γεώτρηση δυναμικότητας 150m³/ημέρα.

·         Δίκτυο συλλογής Λυμάτων 50 m³ /ημέρα

·         Ολοκληρωμένο δίκτυο αποχέτευσης και συλλογής όμβριων υδάτων.

·         Δίκτυο άρδευσης και πυρόσβεσης.

·         Έργα  αναβάθμισης  και  προστασίας  της  δασικής  έκτασης  (π.χ. μονοπάτια, θέσεις θέας και ανάπαυσης, σήμανση κλπ).

Το έργο αυτό θα συνοδευτεί με εργασίες υδροδότησης των περιοχών Ατσίτσα-Κυρά Παναγιά-Καλογριά, επιλύοντας ένα τεράστιο ζήτημα που «βασάνιζε» τις εν λόγω περιοχές. Είναι προφανές ότι το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μια σημαντικότατη αναπτυξιακού χαρακτήρα επέμβαση σε μια περιοχή η οποία ενδείκνυται για τέτοιες δράσεις , βοηθώντας και στην ανάδειξη και αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής και εξασφαλίζοντας θέσεις εργασίας σε νέους ανθρώπους της Σκύρου.

Ο Δήμος Σκύρου θέλει να ευχαριστήσει ιδιαίτερα την Ειδική Γραμματέα ΕΣΠΑ κα. Ευγενία Φωτονιάτα, χωρίς την αμέριστη συμπαράστασή της οποίας δεν θα ήταν δυνατή η χρηματοδότηση και υλοποίηση του εν λόγω έργου. Η κα.Φωτονιάτα  έχει επανειλημμένα βοηθήσει τόσο τον Δήμο μας όσο και τους περισσότερους Δήμους της Ελλάδας, ιδίως τους νησιωτικούς και ορεινούς , βοηθώντας τους να εξεύρουν πόρους από το ΕΣΠΑ, στην τόσο δύσκολη για την Χώρα μας οικονομική συγκυρία, οι οποίοι χάριν στην εργατικότητα και δημιουργικότητά της, δένουν με τις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά του κάθε δήμου. 

 

 

Εκ του Δήμου

 

 http://skyros.gr/images/pdf/2016/112apofasi2_ds_2016.pdf

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 49 επισκέπτες και κανένα μέλος

Όροι Χρήσης

Το σύνολο του περιεχομένου και των παρεχόμενων υπηρεσιών αυτού του δικτυακού τόπου διατίθεται στους επισκέπτες και τους χρήστες αυστηρά και μόνο για προσωπική χρήση και ενημέρωση.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχείο Σκύρου
Χώρα Σκύρου, 34007
Tηλ. +(30) 22223-50300
Fax +(30) 22220-91716
dimoskirou@0888.syzefxis.gov.gr