Δευτέρα, 18 Ιούνιος 2018

«Συλλυπητήρια επιστολή Δημάρχου Σκύρου προς τον εκλιπόντα κ.Κρασαδάκη Γιώργο»

Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια για τον πρόωρο χαμό του Γιώργου Κρασαδάκη. Ο Γιώργος υπήρξε ο εμπνευστής και στυλοβάτης της θεατρικής ομάδας Σκύρου πάνω από 20 χρόνια. Χάρη στην παρουσία και δουλειά του τόσοι και τόσοι συμπολίτες μας, που αποτέλεσαν κατά καιρούς την θεατρική ομάδα Σκύρου πήραν την τολμηρή απόφαση να "ανέβουν στο σανίδι" της σκηνής του θεάτρου Σκύρου και να χαρίσουν σε όλους μας δεκάδες θεατρικές παραστάσεις, εμπλουτίζοντας τις βραδιές μας επί τόσα έτη. Καθυστέρησα να βγάλω την συλλυπητήρια ανακοίνωση μου από σεβασμό στην μνήμη του Γιώργου αλλά και στον πόνο της συζύγου του και των δικών του ανθρώπων. Και αυτό γιατί δυστυχώς με τον θάνατο του ξεκίνησε μια άτοπη και άδικη επίθεση στον Δήμο Σκύρου, δυστυχώς όχι για πρώτη φορά. Επειδή οι αρχές και η συνείδηση μου υπαγορεύουν να μην ξεκινήσω δημόσιο διάλογο πάνω στο μνήμα ενός αδικοχαμένου ανθρώπου δεν θα επεκταθώ άλλο ούτε θα απαντήσω στους τιμητές που την ημέρα της κηδείας του, αντί να θρηνήσουν αποφάσισαν να κρίνουν ... Ούτως ή άλλως αυτό έχω πράξει στον έως σήμερα δημόσιο βίο μου.

Ο Δήμος Σκύρου όλα αυτά τα χρόνια έχει στηρίξει εμπράκτως την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα της Σκύρου βοηθώντας με τα όποια οικονομικά μέσα διαθέτει να καλύπτονται τα έξοδα των παραστάσεων οι οποίες φυσικά χωρίς την εργατικότητα και το μεράκι των συμμετεχόντων δεν θα ήταν δυνατόν να γίνουν.

Ανέκαθεν οι διοικήσεις του Δήμου Σκύρου αντιλαμβανόμενες ότι η ενασχόληση με το θέατρο αλλά και με άλλες πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις συμβάλλουν στην καλυτέρευση και βελτίωση της ζωής των κατοίκων της Σκύρου, είναι αρωγοί σε όλες τις προσπάθειες που γίνονται στηρίζοντάς τες οικονομικά ακόμα και στις δύσκολες εποχές της κρίσης που βιώνουμε. Σε ότι αφορά στα θέματα οικονομικής λειτουργίας της θεατρικής ομάδας, προκειμένου να μην ακούγονται ανακρίβειες και ψεύδη, θα επανέλθω σε σύντομο χρονικό διάστημα , αποσυνδέοντας τα από την ειλικρινή έκφραση συλλυπητηρίων προς τον εκλιπόντα, ως η δεοντολογία επιτάσσει .

Μη θέλοντας να μακρηγορήσω άλλο θέλω να ευχηθώ «Καλό Παράδεισο» στον Γιώργο Κρασαδάκη, συλλυπητήρια και κουράγιο στην σύζυγο και στους δικούς του ανθρώπουςσα έτη. Καθυστέρησα να βγάλω την συλλυπητήρια ανακοίνωση μου από σεβασμό στην μνήμη του Γιώργου αλλά και στον πόνο της συζύγου του και των δικών του ανθρώπων. Και αυτό γιατί δυστυχώς με τον θάνατο του ξεκίνησε μια άτοπη και άδικη επίθεση στον Δήμο Σκύρου, δυστυχώς όχι για πρώτη φορά. Επειδή οι αρχές και η συνείδηση μου υπαγορεύουν να μην ξεκινήσω δημόσιο διάλογο πάνω στο μνήμα ενός αδικοχαμένου ανθρώπου δεν θα επεκταθώ άλλο ούτε θα απαντήσω στους τιμητές που την ημέρα της κηδείας του, αντί να θρηνήσουν αποφάσισαν να κρίνουν ... Ούτως ή άλλως αυτό έχω πράξει στον έως σήμερα δημόσιο βίο μου.
Ο Δήμος Σκύρου όλα αυτά τα χρόνια έχει στηρίξει εμπράκτως την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα της Σκύρου βοηθώντας με τα όποια οικονομικά μέσα διαθέτει να καλύπτονται τα έξοδα των παραστάσεων οι οποίες φυσικά χωρίς την εργατικότητα και το μεράκι των συμμετεχόντων δεν θα ήταν δυνατόν να γίνουν.
Ανέκαθεν οι διοικήσεις του Δήμου Σκύρου αντιλαμβανόμενες ότι η ενασχόληση με το θέατρο αλλά και με άλλες πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις συμβάλλουν στην καλυτέρευση και βελτίωση της ζωής των κατοίκων της Σκύρου, είναι αρωγοί σε όλες τις προσπάθειες που γίνονται στηρίζοντάς τες οικονομικά ακόμα και στις δύσκολες εποχές της κρίσης που βιώνουμε. Σε οτι αφορά στα θέματα οικονομικής λειτουργιας της θεατρικής ομάδας, προκειμένου να μην ακούγονται ανακρίβειες και ψεύδη, θα επανέλθω σε σύντομο χρονικό διάστημα , αποσυνδέοντας τα απο την ειλικρινή έκφραση συλλυπητηρίων προς τον εκλιπόντα, ως η δεοντολογία επιτάσσει .
Μη θέλοντας να μακρηγορήσω άλλο θέλω να ευχηθώ «Καλό Παράδεισο» στον Γιώργο Κρασαδάκη, συλλυπητήρια και κουράγιο στην σύζυγο και στους δικούς του ανθρώπους

                                

 

                       Ο  Δήμαρχος Σκύρου,

                Χατζηγιαννάκης Ε.Μιλτιάδης 

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 29 επισκέπτες και κανένα μέλος

Όροι Χρήσης

Το σύνολο του περιεχομένου και των παρεχόμενων υπηρεσιών αυτού του δικτυακού τόπου διατίθεται στους επισκέπτες και τους χρήστες αυστηρά και μόνο για προσωπική χρήση και ενημέρωση.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχείο Σκύρου
Χώρα Σκύρου, 34007
Tηλ. +(30) 22223-50300
Fax +(30) 22220-91716
dimoskirou@0888.syzefxis.gov.gr