Τετάρτη, 13 Δεκέμβριος 2017

«Παιδαγωγικό διήμερο στη Σκύρο»

Ολοκληρώθηκε το παιδαγωγικό διήμερο που διοργανώθηκε στη Σκύρο από τη Σχολική Σύμβουλο Δ/θμιας Εκπ/σης κ.  Ρούλα Κεχρή, με τη συμμετοχή της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης και του ΚΕΔΔΥ Ν. Ευβοίας, στις 13-14 Μαρτίου 2017 και απευθυνόταν στη σχολική κοινότητα του Γυμνασίου και του Λυκείου Σκύρου.

Οι επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκαν όλο το διήμερο, από τη Σχολική Σύμβουλο παιδαγωγικής ευθύνης κ. Ρ. Κεχρή, τον Προϊστάμενο Εκπ/κών Θεμάτων της Δ/νσης Δ/θμιας κ. Γ. Καπενεκά και την ομάδα του ΚΕΔΔΥ, κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Το κλιμάκιο του ΚΕΔΔΥ συντόνισε η Προϊσταμένη κ. Δ. Λινάρδου και απαρτιζόταν  από δύο ψυχολόγους, δύο κοινωνικούς λειτουργούς, τέσσερις εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής και μια λογοθεραπεύτρια. Συνολικά εξετάστηκαν 25 νήπια, παιδιά και έφηβοι και εκδόθηκαν οι σχετικές γνωματεύσεις. Επίσης, μέλη της επιστημονικής ομάδας του ΚΕΔΔΥ επιμόρφωσαν τους εκπαιδευτικούς σε θέματα νομοθεσίας για την ειδική αγωγή όπως επίσης στη διαχείριση των μαθητών που έχουν ήπιες ή και σοβαρές μαθησιακές δυσκολίες. Επιπλέον, κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση με το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και την Τρίτη συνάντηση ομάδας γονέων με μέλη της επιστημονικής ομάδας του ΚΕΔΔΥ.

Η κ. Κεχρή συναντήθηκε με την Αντιδήμαρχο Σκύρου κ. Αμέρισσα Μανωλάκη και τον Αντιδήμαρχο κ. Δημήτριο Ευσταθίου όπως επίσης με τον Πρόεδρο της "Σκύρος Ναυτική Εταιρεία" κ. Μανώλη Μιχάλη και τους ευχαρίστησε θερμά για τη φιλοξενία της 12μελούς παιδαγωγικής ομάδας. Οι ανωτέρω φορείς ανέλαβαν τα έξοδα μετάβασης και φιλοξενίας, αναγνωρίζοντας τα πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία καθώς έτσι δεν επιβαρύνθηκαν οι οικογένειες με τη μετάβαση στο χώρο του ΚΕΔΔΥ στη Ψαχνά για την έκδοση γνωμάτευσης, οι εκπαιδευτικοί είχαν τη δυνατότητα να επιμορφωθούν σε σημαντικά θέματα και γενικότερα οι προγραμματισμένες δράσεις συνέβαλαν στη βελτιστοποίηση της παρεχόμενης εκπαίδευσης αλλά και των σχέσεων ανάμεσα στους συντελεστές της εκπαίδευσης, ήτοι γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές, τοπική αυτοδιοίκηση κλπ.

Κλείνοντας το επιτυχημένο εκπαιδευτικό διήμερο, οι συμμετέχοντες ανανέωσαν τη συνάντησή τους για τις αρχές Μαΐου ώστε να υπάρξει ανατροφοδότηση και να ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος επιμορφώσεων και συνεργασίας της ευρύτερης τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας με τη Σχολική Σύμβουλο παιδαγωγικής ευθύνης, τη Δ/νση Δ/θμιας και το ΚΕΔΔΥ Ν. Ευβοίας._

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 52 επισκέπτες και κανένα μέλος