Τρίτη, 28 Μάρτιος 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη  Σκύρο επισκέφτηκαν, για λίγες ημέρες  από 14 έως 18 Ιανουαρίου 2017,  17 εθελοντές γιατροί του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Ανοιχτή Αγκαλιά-Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής» με έδρα το Νοσοκομείο Παίδων Π. και Α. Κυριακού, στα πλαίσια του προγράμματος προληπτικής ιατρικής  το οποίο ακολουθεί το Νοσοκομείο  εδώ και 22 συναπτά έτη. Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στο νησί εξέτασαν  σχεδόν το σύνολο των παιδιών Νηπιακής-Παιδικής αλλά και Βρεφικής ηλικίας, σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες του Δημοτικού Σχολείου Σκύρου. Πραγματοποιήθηκαν παιδιατρικές, παιδοχειρουργικές, καρδιολογικές, οδοντιατρικές, ορθοπεδικές και οφθαλμολογικές εξετάσεις. Επίσης όπου κρίθηκε απαραίτητο προέβησαν σε  δωρεάν εμβολιασμούς.

Την τελευταία ημέρα, της παραμονής τους στο νησί, μια έκπληξη περίμενε όλα τα παιδιά. Έλαβε χώρα ψυχαγωγικό πρόγραμμα από τον κλόουν «ΚΙΚΟ», ο οποίος διασκέδασε για δύο ώρες  μικρούς και μεγάλους  που παρευρέθησαν το απόγευμα της Τρίτης 17 Ιανουαρίου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Σκύρου. 

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Σκύρου, ευχαρίστησε την Πρόεδρο κα.Βλάχου Γιολάντα  αλλά και όλα τα μέλη  της αποστολής, που αγκάλιασαν όλα τα παιδιά της Σκύρου και δήλωσε πως η Σκύρος πλέον ανήκει στους φίλους της Ανοιχτής Αγκαλιάς. Τέλος, μοίρασε σε όλα τα μέλη-γιατρούς της αποστολής από ένα αναμνηστικό δώρο.

Εκ του Δήμου

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 51 επισκέπτες και κανένα μέλος

Όροι Χρήσης

Το σύνολο του περιεχομένου και των παρεχόμενων υπηρεσιών αυτού του δικτυακού τόπου διατίθεται στους επισκέπτες και τους χρήστες αυστηρά και μόνο για προσωπική χρήση και ενημέρωση.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχείο Σκύρου
Χώρα Σκύρου, 34007
Tηλ. +(30) 22223-50300
Fax +(30) 22220-91716
dimoskirou@0888.syzefxis.gov.gr