Τετάρτη, 21 Αύγουστος 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Σκύρος τιμά την AEGEAN για την προσφορά της στο νησί μας

Τιμητική βράβευση από το Δήμο Σκύρου στον Πρόεδρο της AEGEAN κ. Θεόδωρο Βασιλάκη

 

Τον Πρόεδρο της AEGEAN Θεόδωρο Βασιλάκη βράβευσε για την προσφορά του στη Σκύρο ο Δήμαρχος Σκύρου κ. Μιλτιάδης Ε. Χατζηγιαννάκης, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015, στο χώρο του κλειστού γηπέδου Δήμου Σκύρου. Την  εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης  Ευβοίας κ. Φάνης Σπανός, ο τέως Δήμαρχος Σκύρου κ. Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης -μιας και κατά την διάρκεια της θητείας του ξεκίνησαν τα πρώτα δρομολόγια-, ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN, κ.α. στελέχη της αεροπορικής εταιρείας. Οι προσκεκλημένοι αφίχθησαν στο νησί με ειδική πτήση και στο αεροδρόμιο τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Σκύρου κ. Μιλτιάδης Ε. Χατζηγιαννάκης. Ακολούθως οδηγήθηκαν προς τον χώρο της εκδήλωσης, η οποία και ξεκίνησε με μια παρουσίαση της Σκύρου από την εκπρόσωπο του γραφείου ΣΕΤΕ Στερεάς Ελλάδος κ. Άννα Κουτσούπη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Σκύρου κ. Χατζηγιαννάκης αναφέρθηκε στην ουσιαστική συμβολή της AEGEAN στην τουριστική ανάπτυξη της Σκύρου, που είναι σημαντική τα τελευταία χρόνια, καθώς η εταιρεία έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα στην σύνδεση της Σκύρου με την Αθήνα που σε συνδυασμό με τα αεροπλάνα μεγαλύτερης χωρητικότητας έχουν δώσει δυναμική τουριστική ώθηση. Συγκεκριμένα τόνισε: «Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά, επειδή μια ελληνική εταιρεία με αυτό το μέγεθος και τη δυναμική, δείχνει τη δέουσα προσοχή και συνεισφέρει ουσιαστικά στον τόπο μας. Ο αριθμός των αυξημένων προγραμματισμένων αεροπορικών κρατήσεων συνέβαλε σε ένα πολύ θετικό τουριστικό αποτέλεσμα για τη Σκύρο φέτος, γεγονός που μας κάνει ευτυχείς για τις δυνατότητες που έχει το νησί μας. Η συνεισφορά της AEGEAN και προσωπικά του κ. Θεόδωρου Βασιλάκη για εμάς του Σκυριανούς είναι αναμφισβήτητη, γι’ αυτό βρισκόμαστε σήμερα εδώ».

Αμέσως μετά έλαβε τον λόγο ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος δήλωσε «Η Σκύρος, έχει ιδιαίτερη σημασία για μας. Της έχουμε αδυναμία, δεν το κρύβουμε. Είναι ένα μικρό νησί αλλά με μεγάλη καρδιά. Η AEGEAN είναι αξιέπαινη γιατί έκανε τη στρατηγική επιλογή να ταυτίσει το μέλλον της με το μέλλον της Ελλάδας – και μάλιστα σε μια δύσκολη εποχή. Αυτό που έγινε με τα δρομολόγια της Σκύρου αποδεικνύει ακριβώς αυτό: Κι αυτό είναι ένα λαμπρό παράδειγμα για τις νέες γενιές».

Στην συνέχεια στον ομολογουμένως συγκινητικό λόγο του, ο Πρόεδρος της AEGEAN κ. Θ. Βασιλάκης, δήλωσε «Είναι μεγάλη τιμή για όλους εμάς στην AEGEAN αυτή η βράβευση και ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Δήμο για τη σημερινή εκδήλωση. Δεν είναι μια συνηθισμένη εκδήλωση η σημερινή. Είναι μια μέρα γεμάτη συγκίνηση. Από την πρώτη στιγμή στην AEGEAN είδαμε ότι η Σκύρος έπρεπε να βοηθηθεί, να στηριχτεί – αλλά ποιοτικά.  Για την AEGEAN ήταν μεγάλο στοίχημα η ενίσχυση των άγονων γραμμών και των μικρών προορισμών, στην οποία πιστέψαμε και επενδύσαμε. Χαιρόμαστε για τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας, καθώς σκοπός της εταιρείας μας είναι η συνεχής ενίσχυση της επιβατικής κίνησης, η στήριξη των τοπικών κοινωνιών και η αύξηση των παρεχόμενων θέσεων προς όφελος των νησιών. Εύχομαι στους Σκυριανούς: να ζηλεύετε το καλύτερο. Κι όλοι οι φορείς του τουρισμού να αισθάνεστε και να δράτε σαν μια γροθιά – όπως συμβαίνει με εμάς στην AEGEAN, αυτή ήταν εξ αρχής η φιλοσοφία μας. Θα είμαστε πάντα κοντά σας προκειμένου η Σκύρος να έχει μία ποιοτική τουριστική ανάπτυξη».

Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες και δώρα από τον Δήμαρχο Σκύρου κ. Μιλτιάδη Ε. Χατζηγιαννάκη και από τον πρόεδρο του τουριστικού συλλόγου «Δίκτυο Ποιότητας Σκύρου» κ. Ιωάννη Ευγενικό προς τον Πρόεδρο της AEGEAN, εις ένδειξη ευγνωμοσύνης για την προσφορά του στους Σκυριανούς πολίτες και τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και τον Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας, οι οποίοι ανταποκρίνονται άμεσα σε κάθε κάλεσμα του Δημάρχου για τις ανάγκες του νησιού.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χάρις στην συνεισφορά όλων των Δημοτικών Συμβούλων  και των υπαλλήλων του Δήμου που εργάστηκαν για την πραγματοποίηση της. Έτυχε δε μεγάλης ανταπόκρισης καθώς  πλήθος Σκυριανών έσπευσαν να τιμήσουν και οι ίδιοι με την παρουσία τους  τιμώμενους προσκεκλημένους του Δημάρχου μας.

 

Εκ του Δήμου

 

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 40 επισκέπτες και κανένα μέλος

Όροι Χρήσης

Το σύνολο του περιεχομένου και των παρεχόμενων υπηρεσιών αυτού του δικτυακού τόπου διατίθεται στους επισκέπτες και τους χρήστες αυστηρά και μόνο για προσωπική χρήση και ενημέρωση.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχείο Σκύρου
Χώρα Σκύρου, 34007
Tηλ. +(30) 22223-50300
Fax +(30) 22220-91716
dimoskirou@0888.syzefxis.gov.gr